Oreoijs

Hey! Donderdag heb ik met twee vriendinnen oreoijs gemaakt. We hebben het zelf bedacht, het is heel simpel. We hebben oreo, vanilleijs en witte chocolade gebruikt. Je kunt oreoijs ook zonder de witte chocolade maken, maar dit maakt het wel extra lekker vind ik :).

Je kunt natuurlijk één bak ijs maken, maar wij kozen ervoor om allemaal onze eigen portie te maken. Daarom hebben we alles eerst in drie porties verdeeld.

Voor drie personen hadden wij de volgende hoeveelheden:

– 1 1/3 bak vanilleijs

– 2 pakken oreo, min 1 zo’n zakje

– 2 repen witte chocolade van 100 gram

Van tevoren moet je het ijs uit de vriezer halen, zodat je het later makkelijk kunt mengen.

IMG_7089

Het eerste wat je moet doen, is de oreokoekjes in stukken breken. Je kunt ze net zo groot of klein maken als je wilt. Mijn tip hiervoor: wij hebben redelijk grote stukjes gebruikt, dit was erg lekker toen het ijs nog zacht was. Als je het ijs helemaal hard wilt laten worden, zou ik kleinere stukjes gebruiken.

IMG_7092

Ook moet je de witte chocolade in kleine stukjes snijden.

IMG_7084Wij hebben ongeveer de helft van de witte chocolade gesmolten, de rest bewaarden we om gewoon als stukjes door het ijs te doen. De stukjes die je smelt, hoef je niet zo klein te snijden als  hierboven.

IMG_7085

Toen de chocolade gesmolten was, hebben we het meteen gemengd met het vanilleijs. Meng het goed, want chocolade stolt natuurlijk weer als het koud wordt. Misschien kun je de chocolade beter niet smelten en alles als stukjes er doorheen doen, maar bij ons lukte het op deze manier wel en er zat zo een lekkere witte chocoladesmaak aan het ijs.

IMG_7095En nu is het heel simpel: je hebt de koekjes, de chocolade en het ijs: mengen maar! Daarna hebben we het weer in de vriezer gezet, maar je zou het ook zo op kunnen eten, dan is het nog een beetje vloeibaar, het is maar net wat je lekker vindt. Wij vonden dit ijs lekkerder toen het nog een beetje zacht was, dat komt denk ik omdat we die redelijk grote stukjes oreo hadden. Het wordt best snel weer hard.

IMG_7108

En dan heb je oreoijs. Wij aten het gewoon uit de bak, haha. Het is best wel machtig maar ook heel lekker. Eet smakelijk!

Variatie tip

Toen ik nog een klein beetje oreoijs over had, heb ik het in de blender gegooit. Het werd zwart en er zaten geen grote stukjes meer in. Dit was ook lekker! Je proefde de witte chocolade iets minder en de oreosmaak was iets sterker. Als je oreoijs maakt, zou ik ook een beetje in de blender gooien, dan kun je zelf bepalen wat je lekkerder vindt. Het zag er minder smakelijk uit als hierboven, maar het gaat natuurlijk om de smaak :).

Veel succes ermee!

Liefs, Chantal

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s